Chatten in de chatbox is meestal gezellig tijdsverdrijf. Maar zoals bij alles moet je voorzichtig zijn met wat je doet, vertelt en deelt met vreemden. Dat geldt dubbel op een chatbox. Chat daarom veilig en wees je bewust van de risico's in de chatbox, laat je tot niks verleiden wat je niet vertrouwt en gebruik als hulp hierbij deze regels:

 Geef NOOIT

 • Je e-mailadres aan anderen op de chatbox.
  De kans is groot dat je adres op spamlijsten terecht komt en je mailbox volloopt met spamberichten.
 • Een foto van jezelf aan anderen op de chatbox.
  Iemand kan die verder verspreiden of je daarmee chanteren met alle vervelende gevolgen van dien.
 • Je telefoonnummer aan anderen op de chatbox.
  Als diegene je nummer verspreidt loop je het risico constant door vreemden gebeld te worden. De enige oplossing is dan een nieuw nummer te nemen.
 • Je Facebook, Whatsapp, Kik, Snap of andere social info namen, nummers of IDs.
  Ook daar kan en zal eenvoudig misbruik van worden gemaakt.
 • Het wachtwoord waarmee je inlogt op de chatbox, ook niet aan admins.
  Tjat.nl zal nooit vragen om je wachtwoord.

Klik NOOIT

 • Op onbekende links in de chatbox.
  Admins monitoren de chat, maar kunnen nooit 100% voorkomen dat er links worden geplaatst in kamers van de chatbox. Deze links verwijzen vaak naar sites of foto's of advertenties of aanbiedingen of diensten, soms van schaarsgekleede mooie dames. Maar het echte doel is het installeren van virussen of gevaarlijke software op jouw device.
  (Een device is een mobiel, tablet, laptop, PC, Smart-TV of ander type computer met Internetmogelijkheden)
  De installatie gebeurt onzichtbaar en direct op het moment dat je op de link klikt! Je device kan daardoor voorgoed onbruikbaar worden, al je informatie op je device kan gelezen en misbruikt worden en je device kan onmerkbaar deelnemen in hack-aanvallen met als gevolg hoge abonnementskosten en snelle batterij-leegloop.
  LET OP! Een virusscanner op je device geeft nooit 100% bescherming.
  Een virusinfectie of installatie van schadelijke software door het klikken op een link kan met ALLE merken en type devices gebeuren. Dus ook met Apple-Macs, Iphones, Android- en Linux devices.

Ga NOOIT

 • In op een uitnodiging in de chatbox om snel geld te verdienen.
  Dit zijn ALTIJD scams van personen die uit zijn op geld, foto's, prive-informatie of sex.
 • In op aanbiedingen van andere chatters in de chatbox die jou heel speciaal en aardig vinden en je een kans gunnen zoals bijvoorbeeld:
  Fotograven, modellenbureau's, regisseurs, muziekproducers, masseurs, klussers, etc. die je gratis of voor kleine bedragen beloven een foto-shoot of auditie te geven, bekend of rijk te maken, te genezen of te behandelen of goedkoop een produkt of dienst te leveren.
  Dit zijn ALTIJD oplichters die uit zijn op geld, sex of informatie.
 • In op een uitnodiging voor cammen via Skype.
  Zonder dat je het merkt wordt een filmpje gemaakt van alles wat je doet voor je webcam en daarna wordt dit zonder jouw toestemming geupload naar bv Youtube of een andere video-dienst of je wordt om geld gevraagd om dit te voorkomen. Dit overkomt zowel mannen als vrouwen.

Is het bovenstaande je overkomen lees dan het volgende:

 • Vermoed je dat jouw informatie wordt misbruikt of zonder jouw toestemming wordt gedeeld in de Tjat.nl chatbox chat, informeer dan direct een admin op de chatbox en doe aangifte bij politie.
 • Denk je dat jouw device geinfecteerd is door onbekende software door het klikken op een link, zet het dan direct helemaal uit en indien aanwezig koppel de netwerkverbinding los. Ga naar een gerenomeerde winkel of bedrijf en laat je device daar controleren. Zelf een virusscanner draaien geeft geen garantie dat alle schadelijke software herkend en verwijderd wordt!
 • Ben je het slachtoffer geworden van fraude of dreigt iemand iemand foto's of video's van je te misbruiken, doe dan direct aangifte bij politie.
 • Ben je minderjarig en ondervind je een situatie zoals hierboven beschreven, informeer dan ALTIJD eerst je ouders, voogd of hulpverlener, hoe vervelend de situatie ook lijkt te zijn.

Tjat.nl is op geen enkele manier verantwoordelijk of aansprakelijk voor geestelijke, lichamelijke of financieel geleden schade door chatters van de Tjat.nl chatbox door:

 • Het bewust of onbewust delen van (prive)informatie van chatters zoals telefoonnummer, social-info-namen, -nummers en -IDs, foto-afbeeldingen en videofilmpjes en -streams van chatters.
 • Het door chatters klikken op links met alle gevolgen voor het gebruikte device en persoon.
 • Het accepteren van diensten of producten die in de kamers van de chatbox worden aangeboden. Tjat.nl biedt zelf of via derden nooit diensten of producten aan in de kamers van de chatbox. Tjat.nl toont alleen advertenties op pagina's van de Tjat.nl website. 

 Je bent altijd zelf verantwoordelijk voor de risico's van een chatbox. Chat veilig en bewust.