Vragen en antwoorden over chatten op onze chatbox
(Daarom hebben we ze hier ook alvast voor je beantwoord)

V: Is deze chatbox voor volwassenen (18-plus)?
A: Tjat.nl is een chatbox voor alle leeftijden. De chatroom 'Lobby' is er voor iedereen, maar er zijn op Tjat.nl ook aparte chatrooms beschikbaar voor 18-plus gesprekken. Minderjarige chatters mogen daar niet chatten.

V: Kan ik zonder te registreren 1 op 1 met iemand prive chatten?
A: Ja dat kan, als gast kan je in de chatbox prive chatten.

V: Hoe kan ik registreren op Tjat.nl en kost dat geld?
A: Registreren op Tjat.nl is gratis. Om snel als lid te chatten in de chatbox ga je naar https://tjat.nl Klik daar op de knop 'Ga direct naar de chatbox' Je komt nu in het inlogscherm. Daar zie je een knop 'Registreer' Klik daarop en vul de velden in. Klik daarna weer op de knop registreer. Je bent nu geregistreerd. Een tweede optie is als gast in te loggen op de chatbox. Klik dan rechtsboven aan op je Avatar (Ronde blauwe poppetje) Selecteer dan 'Mijn profiel'. Je ziet dan een tabje met 'Registreer, Klik daarop en vul de velden in.

V: Wat is een VIP en wat zijn de voordelen van VIP?
A: Als VIP kan je chatten met een speciale status. Je staat als VIP altijd bovenaan in de namenlijst van de chatbox en achter je naam verschijnt een deftig diamant-ikoontje. Je hebt als VIP toegang tot extra hippe vette kleurtjes die je kan gebruiken voor je chatnaam en in de chatbox. Alleen VIPs hebben toegang tot vip-kamers.  Het VIP abonnement komt tegen een kleine prijs: 2,50 Euro per maand of 25 Euro per jaar. Kom chatten als een VIP!

V: Hoe kan ik VIP worden?
A: Om VIP te worden moet je eerst geregistreerd zijn. (Zie hierboven hoe je dat doet). Als je geregistreerd bent ga je naar de chatbox. In de chatbox spreek je een admin aan en die zal je uitleggen hoe je VIP kan worden.

V: Kan ik een foto uploaden in de chatbox?
A: Ja dat kan, maar alleen als je geregistreerd lid bent. Zorg dat je foto niet te groot is in filegrootte.

V: Hoe kan ik een foto in de chatbox uploaden?
A: Als je lid bent zie je in de chatbox rechts naast het kader waarin je typt een ikoontje van een paperclip. Klik hierop en volg de instructies in de chatbox chat.

V: Wat betekenen de ikoontjes en kleurtjess in de chatbox namenlijst?
A: Een roze cirkeltje om een avatarfoto betekent dat de chatter een vrouw is. Een blauwe cirkeltje is een man. Een grijze cirkel betekent dat de chatter geen geslacht heeft ingevuld in zijn of haar chat profiel. Een gouden bekertje achter de naam betekent dat die chatter de eigenaar is van de chatbox. Een ster staat achter de naam van een admin en een schildje achter de naam van een moderator. VIPs herken je aan een diamantje achter de naam.

V: kan ik iemand negeren in de chatbox?
A: Ja dat kan. Klik in de namenlijst in de chatbox op de naam van de chatter die je wilt negeren. Selecteer 'Bekijk profiel' In het profiel van deze chatter selecteer je de knop 'negeren'.

V: Hoe kan ik een schermafbeelding (screenshot) maken?
A: Klik op deze link naar Webwijzer.nl om uitleg te krijgen hoe je op jouw device een screenshot maakt van de chat.

V: Mag ik daten en afspraakjes maken via jullie chatbox?
A: Ja niet-commercieel afspreken mag. We willen wel dat je persoonlijke gegevens alleen in prive uitwisselt. Natuurlijk moet je ook voorzichtig zijn met afspreken met onbekenden! Ontmoet iemand die je voor het eerst ontmoet op een openbare plek en zorg dat iemand anders altijd weet waar je bent.

V: Ik ben het wachtwoord van de chatbox vergeten, hoe kan ik nu inloggen?
A: Ga naar  het inlogscherm van de chatbox en klik op de Login knop. In het loginwindow wat nu verschijnt, klink je op de 'wachtwoord vergeten' link.  Volg verder de instructies.

V: Help! Ik ben minderjarig en ik word lastig gevallen door iemand die veel ouder is dan mij. Wat moet ik doen?
A: Noteer de chatnaam van de persoon en het tijdstip. Stel onmiddelijk een Admin in de chatbox op de hoogte.  Als je weet hoe maak dan een afbeelding van het scherm waar het chatgesprek op staat en stuur dit naar de Admin. Verbreek daarna gelijk het contact. Als er geen Admin aanwezig is stuur dan al deze info via het contactformulier direct naar Tjat.nl  

V: Kunnen admins of moderators meelezen met mijn privegesprek?
A: Nee, ze kunnen niet meelezen met privegesprekken. Wel gaat alle tekst die je typt in privegesprekken langs tekstfilters. Als je met bepaalde woorden reclame maakt of spammt of bepaalde scheldwoorden gebruikt dan kunnen die filters je automatisch muten of bannen

V: Wat is het voordeel van registratie? Waarom zou ik lid moeten worden van de Tjat.nl chatbox?
A: Registreren en lid worden is optioneel en niet verplicht. Als lid heb je wel een aantal voordelen. Zo is je chatnaam altijd alleen voor jou beschikbaar. Je krijgt als lid automatisch een profiel waarmee je kan chatten. Daarin kan je een foto/Avatar zetten, die ook zichtbaar is voor je naam in de chatbox chat. Je kan ook vriendenlijsten aanmaken en je kan je prive alleen 'open zetten' voor personen in je vriendenlijst.

V: Help! ik type iets maar ik zie niks in het window op de chatbox!
A: Soms kan dit gebeuren, je lost dit op door op F5 te drukken als je met een PC of laptop werkt en als je met een mobiel apparaat werkt door je browser te refreshen (klik op het rondje met het pijltje in je mobiele browser) Een andere mogelijkheid is dat de andere chatter jou op negeer heeft staan.

V: Als ik op de homepage op de knop druk om naar de chatbox te gaan kom ik niet in de chatbox maar zie ik weer de homepage van Tjat.nl?
A: Verwijder alle cookies en je historie in je browser. Dit is een belangrijke stap dus sla die niet over. Als je niet weet hoe dat moet Google het dan voor jouw type device en merk browser.  Zorg verder dat in de instellingen in je browser 'Javascript' op enabled of ON staat. Je moet ook toestaan dat 'popups' geopend mogen worden. 

V: Ik heb iets gezien of gelezen op de chatbox wat echt niet kan!
A: Als iemand je lastig blijft vallen in de chatbox of je ziet iets wat volgens jou niet door de beugel kan, maak dan een screen-shot van wat je ziet gebeuren. Stuur deze naar Vermeld je (chat)naam, een korte beschrijving wat er aan de hand was, de naam van de betrokken chatter(s) en het tijdstip waarop het gebeurde. Je kan ook een moderator of admin aanspreken in de chatbox chat zelf.

V: Ik wil graag Moderator worden op de chatbox, kan dat?
A: We zoeken regelmatig moderators om onze chatters te helpen bij het chatten. Stuur een mailtje naar met de reden waarom je moderator wil worden. Vermeld hoeveel uur je beschikbaar bent en op welke momenten (in de morgen, middag, avond en nacht)

V: Help! ik ben geband zonder reden?
A: Als je op Tjat.nl gebanned bent is daar meestal een goede reden voor.
Mocht je toch het idee hebben dat je ban onterecht is, lees dan EERST de informatie op deze pagina. Geeft dit geen oplossing, dan kan je een mail sturen naar . Geef in je mail aan waarom je denkt dat de ban onterecht is en vermeld je chatnaam en je IP-adres. Zonder deze gegevens kunnen we niet controleren of je ban (on)terecht is.

V: Hoe lang duurt een ban?
A: Bij ongewenst gedrag zal een moderator of admin meestal eerst een waarschuwing geven. Blijft het gedrag hierna nog onacceptabel dan volgt afhankelijk van het gedrag een 'mute' (Je mag dan niet meer chatten in de chatroom) of een 'kick' (Je wordt uit de chatbox gezet). Als een chatter dan nog doorgaat op de chatbox met ongewenst gedrag, kan een ban volgen. Een mod of admin kan echter ook direct bannen zonder waarschuwing, als het gedrag van de chatter daartoe aanleiding geeft. Een ban is definitief.

V: Kan ik adverteren op Tjat.nl?
A: Ja dat kan. Een advertentie op de homepage van Tjat.nl wordt gezien door gemiddeld 2000 chatters per dag die langere tijd chatten en weer terugkomen op de chatbox. Neem hierover contact met ons op via het contactformulier.

V: Wat doen jullie met mijn profielgegevens als ik registreer?
A: Tjat.nl doet niks met je gegevens. Ze worden alleen in je profiel gebruikt zodat andere chatters kan zien wie je bent. We verkopen ze niet en gebruiken je e-mail ook niet voor spam. Het is helemaal aan jezelf of je wilt registreren of niet.

V: Hoe kan ik mijn chatbox profiel verwijderen?
A: Via het menu rechtsbovenaan selecteer je 'Mijn profiel'. In je profiel vind je onder het tabje 'Meer' de optie 'Verwijder account'. Je profiel wordt dan na een korte periode definitief en volledig uit de database verwijderd.

V: Welke gegevens worden bewaard bij mijn bezoek aan de chatbox en voldoet Tjat.nl aan de nieuwe privacy wet AVG (Algemene Verordering Gegevensbescherming)? 
A: Ja, Tjat.nl voldoet aan de AVG. We hebben niet het doel je gegevens te verzamelen om te verkopen. De inkomstev van de chatbox komen alleen uit advertenties en donaties.  We gebruiken daarom zo min mogelijk persoonlijke gegevens. We zijn transparant over de gegevens die we verzamelen en bieden je de mogelijkheid die volledig en definitief te laten verwijderen. We leggen dat hier verder uit.

De chatbox slaat tijdens je bezoek gegevens op. Een deel van die gegevens is nodig voor de technische werking van de chatbox. Die kan je zelf niet wijzigen. Dit zijn je IP-adres, datum en tijdstip van inloggen, je chatnaam, je status zoals gast, lid, VIP, (aantal) geuploade afbeeldingen en aantal getypte berichten. De overige gegevens die de chatbox opslaat zijn profielgegevens. Deze kun je altijd zelf aanpassen en verwijderen en dienen alleen om te laten zien wie je bent op deze chatbox. Dit zijn je chatnaam, avatar, wachtwoord, leeftijd, geslacht, email-adres, land van herkomst, wat je zoekt,  je boodschap aan de wereld en chatnamen van je chatvrienden en chatters die je negeert. Afbeeldingen die je upload in de chatbox worden gedurende enkele dagen anoniem opgeslagen. Daarna worden ze automatisch volledig en definitief verwijdered.

Bij gasten blijven gegevens bewaard zolang je bent ingelogd. Als je registreert worden deze gegevens bewaard gedurende de tijd dat je een account hebt. Je browser krijgt van de chatbox een aantal cookies. Deze cookies worden alleen gebruikt voor de technische werking van de chatbox dus niet voor reclame-tracking. Alle priveconversaties worden tijdelijk opgeslagen in een speciale log op de server. Alleen de eigenaar van de chatbox kan deze opvragen, bijvoorbeeld bij indicaties van (wets)overtredingen. Dubbele profielen en profielen die langere tijd niet zijn gebruikt worden door het systeem automatisch volledig en definitief verwijderd. Gevoelige gegevens zoals je wachtwoord zijn encrypted opgeslagen.

Je kan ten alle tijden en zonder opgave van reden zelf je profiel/account verwijderen. Deze optie vind je in je profiel.  

  

Veelgestelde vragen en antwoorden over de chatbox