Dit zijn de regels om te chatten op de chatbox

Op Tjat.nl houden we niet van allemaal regeltjes. Daarom mag je in onze chatbox over alles chatten. We verwachten wel dat je het gezellig houdt voor jezelf en andere chatters. Daarom hebben we een aantal simpele regels voor de chatbox opgesteld. 
Door te chatten op Tjat.nl stem je expliciet in met deze gebruiksvoorwaarden:

 1. Gebruik op de chatbox chat een chatnaam, avatar en profielinformatie die niet beledigend of sexueel/erotisch getint is. Posten (inclusief uploaden) van kwetsende, racistische, extremistische en pornografische content in openbare kamers, prive conversaties en op je vrienden-wall is niet toegestaan. 
 2. Racisme, schelden, ruzie maken en kwetsende gedrag ten opzichte van andere chatters in de chatbox chat wordt niet getolereerd.
 3. Promotie van en chatten over alle soorten verdovende middelen en (soft)drugs zoals bijvoorbeeld wiet is niet toegestaan.
 4. Sexuele opmerkingen en chatten over sex mag in de 18+ kamers, maar niet in de MAIN kamer.
 5. Het is niet toegestaan de chatbox zonder expliciete toestemming te gebruiken voor persoonlijke- of zakelijke promotie- en reclamedoeleinden of het aanbieden van persoonlijke of zakelijke diensten en producten.
 6. Op Tjat.nl houden we ons aan de Nederlandse wet.
 7.  Chatten met een minderjarige over sex, zowel in de publieke chatkamers als 1-op-1 prive, is niet toegestaan. 
   (Bij een vastgestelde overtreding hiervan kan Tjat.nl besluiten aangifte te doen bij Politie/Justitie) 
 8. In de chatbox dien je altijd de verzoeken en aanwijzigen van moderators en admins op te volgen. 
 9. Ongewenst gedrag op de chatbox, zulks ter beoordeling van moderators en admins, wordt niet getolereerd.
 10. Het is niet toegestaan de technische infrastructuur van de Tjat.nl chatbox chat opzettelijk te beschadigen en/of te gebruiken voor:
 • Het zonder toestemming eigen maken van gegevens/informatie die de Tjat.nl chatbox nodig heeft voor normaal gebruik, met inbegrip van, maar niet beperkt tot, door chatters aangeleverde profielinformatie en foto's, databases, html/php/javascript code en de website content. 
 • Een doelstelling anders dan waar de chatbox voor ontworpen is, dit ter beoordeling door de eigenaar.
 1. Chatten op de Tjat.nl chatbox via een VPN- of Proxyverbinding is niet toegestaan.
 2. De voertaal op de Tjat.nl chatbox is Nederlands.
 3. Het plaatsen/posten/typen/noemen van persoonlijke gegevens en 'social info' in Tjat-profielen en/of op de scroll in alle kamers is niet toegestaan. Onder deze informatie wordt bijvoorbeeld verstaan emailadres, telefoonnummer, achternaam, bedrijfsnaam, woonadres, banknummer, betaalpas-pin, betaalverzoek-bericht (bijvoorbeeld 'Tikkie'), burgerservicenummer, rijbewijs- en paspoortnummer, Kik-, Snap-, Skype-, Facebook-, Instagram-, Twitter-, Linkedin, crowdfunding en overige niet expliciet genoemde sociale- en persoonlijke- netwerkidentificatienaam of -nummer. Ook het op de scroll of in een profiel plaatsen/posten/typen/noemen van URLs zoals http(s)-links is niet toegestaan, ongeacht naar welke site, dienst, informatie, afbeelding, video- of geluidsfragment de link verwijst. 

Wanneer je deze regels niet opvolgt dan kan dit tot gevolg hebben dat we je de toegang tot de chatbox tijdelijk of definitief ontzeggen.
Bij een vermoedelijke of vastgestelde overtreding van de Nederlandse wet in de chatbox chat kan Tjat.nl door politie of justitie verplicht worden gegevens af te staan voor opsporing en vervolging.