Mute of ban tijdens chattenAls je op de chatbox tijdens het chatten een mute of een ban krijgt kan dat verschillende redenen hebben. Een mute betekent dat je nog wel op de chatbox aanwezig mag zijn en meelezen, maar niet meer zelf kan chatten. Als je niet meer op de chatbox kan komen heb je een ban. De toegang tot de chatbox is dan voor jou afgesloten.

Een mute kan je op twee manieren krijgen, automatisch door de chatboxsoftware of opgelegd door een moderator of admin. Automute-filters in de chatbox werken op basis van een lijst met 'verboden' woorden. Dit zijn voornamelijk (reclame)links naar schadelijke sites en prive-info die misbruikt wordt zoals emailadressen, telefoonnumers, adressen, enzovoort. Wanneer je tijdens het chatten een tekst of woord typt dat in het automute-filer staat, dan geeft de chatbox je een automute. De duur hiervan is variabel, van vijf minuten tot definitief. Het automute-filter bevat duizenden teksten en wordt elke dag aangepast. Daarom is het niet mogelijk deze lijst op de site te plaatsen.

Een automute kan je ook krijgen wanneer je tijdens het chatten woorden of zinnen te veel of te snel herhaalt. Dit heet flooden en is ongewenst omdat je andere chatters daarmee geen ruimte geeft om ook te chatten. Als je de gebruiksvoorwaarden van de chatbox overtreedt kan je ook een mute krijgen van een moderator of admin. Op dat moment is het verstandig om even pas op de plaats te maken en te stoppen met proberen opnieuw toegang te krijgen tot de chat en na te denken wat de aanleiding was. Direct met een andere naam inloggen en op de scroll doorchatten en melden dat je er weer bent, betekent vervolgens meestal een ban. Een mute geldt als een waarschuwing dat je iets verkeerd doet. Heb je geen idee wat dat is, lees dan nog eens onze gebruiksvoorwaarden.

Net als een mute kan je ook automatisch een ban krijgen. De chatbox heeft beveiliginssystemen die monitoren op bepaald gedrag tijdens het chatten. Bijvoorbeeld dubbel inloggen, het gebruik van meerdere accounts of snel wisselen van device of browser. Log daarom altijd netjes uit via het menu in de chatbox voordat je wisselt van device. Wanneer je tijdens het chatten met opzet de gebruiksvoorwaarden overtreedt of je op enig andere manier ernstig misdraagt kan een moderator of admin je met of zonder waarschuwing direct blocken of bannen. 

Wat kan je doen als je een mute, block of ban hebt gekregen tijdens het chatten?
Om je te helpen snel weer te kunnen chatten hebben we een handleiding opgesteld. Lees de stappen op deze helppagina rustig door en voer ze uit.

 

We werken elke dag hard om de Tjat.nl chatbox voor iedereen gratis en gezellig te houden. Dat kost tijd, moeite en geld. Wil je ons hierbij helpen of gewoon je waardering laten zien voor de leuke tijd die je hier hebt tijdens het chatten, dan kan je tegen een kleine vergoeding de chatbox steunen door Tjat VIP member te worden of een donatie te geven. De opbrengsten worden gebruikt om de kosten van de chatbox te dekken. VIP member word je door in de chatbox een admin aan te spreken. zij vertellen je hoe je snel Tjat VIP member kan worden in de chatbox. Betalen voor je VIP abonnement of doneren kan door middel van Paypal. Iedereen kan eenvoudig en veilig betalen met Paypal zonder creditcard. Tjat.nl dankt je voor je steun!